Kos deg langsomt

Pour-over kaffebryggere – den klassiske måten å lage kaffe på, der vann og kaffebønner langsomt filtreres og får frem det beste i kaffen. Det rustfrie stålfilteret kan brukes om og om igjen, og i motsetning til vanlige papirfiltre trekker det ikke til seg aromastoffene i kaffen, de såkalte eteriske oljene – de blir igjen i kaffen.

Slow-brewing

La tiden trekke ut den perfekte aroma.

Putt medium kvernet kaffe i filteret. Ca. 10 g kaffe for 150 ml.

Fukt kaffen med en liten mengde varmt vann. Etter ca. 30 sek, hell forsiktig varmt vann over med en spiralbevegelse.

Ta vekk filteret og hell kaffen over i koppen din. Kos deg med ‘slow coffee’.

Kaffebryggere

Det lille ekstra

Mange sverger til nykvernet kaffe for å virkelig få frem smaken – da må man ha en god kvern. For å forsiktig helle vann i en slow-brewer egner det seg også godt med en Gooseneck-kanne fremfor å helle fra den litt mer brutale tuten på en vannkoker.

Vannkoker

Du kan bruke hvilken som helst vannkoker til Pour-over metoden. Velger du å følge baristaens anbefalinger derimot, så går du for Wilfa vannkokeren med den lange og slanke helletuten. Med denne blir det nemlig enklere å kontrollere mengden vann som går ut, og du får en jevn og fin vannstråle som helles over kaffen i sirkulære bevegelser.