Smakfull kyllingsaus med Fru Timian

Fru Timians kyllingsaus er superenkel å tilberede; Du rører ut sauspulver med vann og melk, koker opp under omrøring og lar det hele småkoke i 3 minutter før du rører inn litt smør. Og VOILA! så er sausen ferdig!

Her gir vi deg en smakfull oppskrift med stekt kylling, rødløk, pasta og Fru Timians kyllingsaus.  Du skjærer opp kyllingfileter i tykke strimler som brunes i en panne sammen med rødløksbåter, og så serveres det tagliatelle og salat til. Superenkelt og godt.

Oppskrift og bilder er hentet fra Fru Timian

02 Hjemmelaget kyllingsaus med Fru Timian 1050x535

Stekt kylling med rødløk, pasta og Fru Timians kyllingsaus

til 4 personer

2 rødløk
600 g kyllingfilet
1 ts salt eller noen runder av Fru Timians chilisalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
350 g tagliatelle eller spagetti
litt salat til servering

Fru Timians kyllingsaus
3 ss (30 g) kyllingsauspulver
1 ½ dl vann
2 dl lettmelk
20 g smør

Sett på pastavannet.

Det kan være smart å begynne med å kutte løken, for da trenger du bare å vaske kniven og skjærebrettet én gang. De bør jo bestandig vaskes godt etter å ha skåret opp rå kylling, men det går fint å dele grønnsaker først for så å gå rett på kjøttet.

Rens løken og del den i båter før du deler skjærer kyllingfiletene i tykke strimler og krydrer dem. Varm oljen i en stekepanne og brun kyllingen rundt det hele, på forholdsvis høy varme.

Skru ned varmen til medium, ha i rødløken og la den surre med.

Kok pastaen i godt saltet vann, etter anvisning på pakken.

Ha sauspulveret i en liten kasserolle sammen med vann og melk og kok opp under omrøring. La det småkoke i 3 minutter før du rører inn smøret.

Da er middagen klar for severing!

Tips! Du må gjerne koke litt brokkoli eller andre grønnsaker til, hvis du vil ha litt mer grønt til middagen. Tilføy gjerne tørket løk, sjampinjong, gulrot og spinat i kyllingsausen. Da blir den ekstra god!

03 Hjemmelaget kyllingsaus med Fru Timian 1050x535

Kanskje du trenger noe av dette?